Erkend Installateur
Gastechniek

Bel nu: 06 248 861 85

Controle gasleidingen

De vakterm voor deze controle is een "dichtheidsbeproeving gasinstallatie".

Dit houdt in: Alle gastoestellen buiten werking gesteld. Alle aansluit -en/of toestelkranen van de toestellen worden dichtgedraaid. En dan wordt de druk in de leiding gedurende een bepaalde periode verhoogd, en gemeten of er drukverlies optreedt.  De duur van die periode is afhankelijk van de inhoud van de leidingen, en wordt berekend voor de beproeving.

Een klein drukverlies is toegestaan, maar als het drukverlies boven de norm ligt, zal het lek opgezocht moeten worden en gerepareerd moeten worden om uw veilgheid te waarborgen en uw gasrekening te verlagen.

Hierbij moet gezegd worden dat kleine gaslekken niet perse gevaarlijk zijn, maar dat wel kunnen worden. Daarnaast moeten ze ook opgelost worden om milieutechnische redenen. Aardgas, methaan, is een belangrijk broeikasgas.

De controle kost 25 euro.
Als er een gaslek blijkt te zijn, spoor ik die voor 50 euro op.
Na overleg over eventuele reparatiekosten, en bij akkoord, kan ik bij kleine ingrepen meteen de reparatie doen, of bij grotere ingrepen een vervolgafspraak maken. Als uw gasinstallatie in orde is, ontvangt u een verklaring van gasdichtheid voor bij uw verzekeringspapieren.

De controle voor 25 euro is voor mensen in de gemeente Arnhem. Voor klanten buiten gemeente Arnhem komt er een kilometervergoeding van 20 cent per km bij. De kilometers worden bepaald met Google Maps. 

Wilt u een afspraak maken?

Dat kan door het contactformulier in te vullen. Ik bel u dan terug, maar u kunt natuurlijk ook zelf bellen.

gasmeter
Gasdetectiemeter voor opsporen 
van gaslekken
gaslek_ad

‘Gaslek in honderdduizenden woningen’
Roep om terugkeer keuringen leidingen...
(bron: Algemeen Dagblad 4 juni 2014)

© 2016 Webdesign by MENCE design