Erkend Installateur
Gastechniek

Bel nu: 06 248 861 85

Geiser

Het algemene voordeel van een geiser is dat hij alleen werkt als er warm water wordt gevraagd. Er hoeft dus niet constant een voorraad warm water op temperatuur gehouden te worden zoals dat bij een boiler het geval is. Hierdoor is een geiser zuiniger en dus goedkoper. Daarnaast zijn ze in de aanschaf ook goedkoper dan alle andere warmwatertoestellen.

Nadeel van alle geisers is dat ze niet op meerdere plaatsen tegelijkertijd warm water kunnen leveren. Als er bv in de keuken al warm water wordt getapt, kan er niet ook warm gedoucht worden. Voor alleenstaanden dus geen probleem. Verder kan dit overigens makkelijk opgelost worden door plaatsing van een extra keuken -of plintboilertje.

Geisers zijn er in open en gesloten vorm (zie: open en gesloten gastoestellen). De eerste vraag is dan ook: wilt u een open of gesloten geiser?
Daarna komt de vraag over het vermogen, de hoeveelheid warm water die de geiser moet gaan leveren.

Keukengeiser

Dit zijn kleine geisers en volstaan als u alleen warm water nodig heeft voor de keuken en tevreden bent met een douche en wastafel met een kleine en net voldoende warmwaterstraal. Eigenlijk zijn dit ouderwetse geisers, die niet meer voldoen aan de huidige wensen van mensen. Nog zeer geschikt en veel toegepast in vakantiehuisjes, stacaravans en hele kleine woningen. 

 

keukengeiser1

Bad/douchegeisers

Bad/douchegeisers zijn groter en kunnen een vollere warm waterstraal leveren. Voor de  keuken, douche en wasbak. Daarbij kunnen ze in een redelijke tijd een bad vullen. Geschikt voor de kleinere en middelmaat woningen. Voor grotere woningen zijn cv-combiketels en/of boilers beter.

 

badgeiser

Meer informatie of offerte aanvragen?

Meer weten over geisers of een vrijblijvende offerte ontvangen? Stuur dan het contactformulier van deze site op, en u wordt snel gebeld voor een vrijblijvend informatiegesprek. Zelf bellen kan natuurlijk ook.

gaslek_ad

‘Gaslek in honderdduizenden woningen’
Roep om terugkeer keuringen leidingen...
(bron: Algemeen Dagblad 4 juni 2014)

© 2016 Webdesign by MENCE design