Erkend Installateur
Gastechniek

Bel nu: 06 248 861 85

Nieuws

Gaslek in studentenhuis

02-09-2014  bron: De Gelderlander

NIJMEGEN - Zo'n 30 mensen hebben in de nacht van maandag op dinsdag rond 2.45 uur hun woning moeten verlaten nadat er een gaslek in het studentencomplex aan de Jan Willem Passtraat 2-8 in Nijmegen was ontdekt. De meeste van hun waren student.

Zij werden buiten opgevangen of vertrokken naar familie en vrienden.

Korte tijd daarna had netbeheerder Liander het lek gedicht en konden de studenten weer terug naar binnen en was eventueel gevaar geweken, zo meldt de politie. Niemand raakte gewond. Ook was er volgens de politie geen gevaar voor de omgeving.

Gaslekkage Weert

03-08-2014 | bron: nederweert24

Gaslek Weert. Zondagmorgen is er een kleine gaslekkage ontdekt aan de Groenling in Weert in de wijk Graswinkel.

De bewoners van het appartementencomplex hadden een gaslucht waargenomen in het trappenhuis. Na onderzoek door de brandweer bleek het te gaan om een kleine lekkage in de meterkast. Een monteur is onderweg om het lek te dichten.

Gaslekkage in woning te Velp

22-07-2014 | bron: nieuws.nl

VELP – In de Looierstraat te Velp zijn korte tijd 10 woningen ontruimd vanwege een gaslekkage in een woning. De brandweer wist het lek snel te vinden en te stoppen.

De melding kwam om 09:58 binnen bij de brandweer, deze was snel ter plaatse en ging direct op onderzoek. De lekkage bleek in de kelder van het huis te zijn en werd kon gedicht worden.

Uit voorzorg werden 10 naastgelegen woningen ontruimd en werd Liander ter plaatse geroepen om de lekkage definitief te verhelpen.

Vervolgens wordt de woning geventileerd en kort hierna kunnen naar verwachting de bewoners van de ontruimde woningen terugkeren.

Gaslek in honderdduizenden woningen

04-06-14 | bron: AD

De gasleiding in naar schatting honderdduizenden woningen lekt. Netbeheerders draaien dagelijks de gaskraan dicht omdat de situatie te gevaarlijk is. De meeste lekken zijn heel klein, maar soms wonen mensen letterlijk op een tikkende tijdbom.

Het grote aantal lekken komt nu aan het licht doordat netbeheerders op grote schaal de gasmeter vervangen door de zogenoemde slimme meter. Na plaatsing wordt de gasleiding afgeperst. Daarbij wordt een iets hogere druk op het leidingstelsel gezet om te controleren of alles dicht is. Daarbij komen talloze lekke koppelingen en poreuze gasslangen aan het licht. Vaak zijn de gaslekken miniem, maar soms is verdere levering van gas onverantwoord.  

Tot de jaren '90 werd er door de gemeentelijke gasbedrijven periodiek gecontroleerd of er niets lekte. Toen de gasbedrijven werden geprivatiseerd, verdwenen de controles. Emeritus hoogleraar veiligheid Ben Ale kijkt niet op van het hoge aantal lekken. Hij pleit voor een herinvoering van de verplichte periodieke keuring (apk).

'Jaarlijks vallen er gemiddeld twee doden door aardgasontploffingen als gevolg van lekkages. Verzekeraars zouden de apk in de polisvoorwaarden kunnen opnemen, of het gasbedrijf in de algemene voorwaarden. Het aantal ongelukken is nu weliswaar niet hoog, maar voor je het weet blaas je het hele blok op.'  

Netbeheer Nederland wil overleg met de branche over hoe de keuring eruit moet komen te zien. Uneto-VNI, de brancheorganisatie van installateurs, ziet de verplichte keuring het liefst morgen terugkeren en heeft al een kant-en-klare gas-apk voor woningen klaarliggen.

Gaslekkage in vakantiewoning

03-10-2013 | bron: brandweer Norg

NORG - Donderdagmiddag om 14:45 uur werden de brandweerposten van Norg en Vries gealarmeerd voor een gaslekkage annex vreemde lucht aan de Oosterduinen E7 in Norg.

Na enkele minuten rukte de brandweer uit. Onderweg bleek dat het om een gaslucht in een woning ging, waar nog één persoon binnen was. Ter plaatse had het personeel van de al ter plaatse gekomen ambulance in samenwerking met de politie de voordeur ingeslagen om zich toegang te verschaffen, maar men werd verrast door een hevige gaslucht.

De woning is na een binnenverkenning van de brandweer op alle verdiepingen geventileerd en tevens zijn er metingen verricht. Nadat de brandweer de woning had veilig gesteld kon het ambulancepersoneel en de technische recherche de woning betreden. Voor de bewoner kwam de hulp helaas te laat. Hij overleed ter plaatse.

 nieuws gaslekken
nieuws gaslekken
gaslek_ad

‘Gaslek in honderdduizenden woningen’
Roep om terugkeer keuringen leidingen...
(bron: Algemeen Dagblad 4 juni 2014)

© 2016 Webdesign by MENCE design